chevron-thin-right chevron-thin-left brand cancel-circle search youtube-icon google-plus-icon linkedin-icon facebook-icon twitter-icon toolbox download check linkedin phone twitter-old google-plus facebook profile-male chat calendar profile-male
Welcome to Typemock Answers. Here you can ask and receive answers from other community members. And if you liked or disliked an answer or thread: react with an up- or downvote Enjoy!
0 votes
Hi,

I have TypeMock Isolator 7.0.7 installed with AutoRunner and TestLint (TestLint is disabled in ExtensionManager). When I enable AutoRunner and it's running in the background, I receive the error below displayed in the Output window.

I am running Win7 x64 SP1 with VisualStudio 2010 SP1 (run as Administrator).
START: Scan
END  : 00:00:00.2492247
START: Analyzing test projects
END  : 00:00:01.2671211
START: Loading solution tests information
END  : 00:00:00.0169343
START: UpdateAssembliesWhiteList
END  : 00:00:00.0503583
START: GetAllTests
END  : 00:00:00.0000150
START: Executing tests
Failed killing daemon: System.ComponentModel.Win32Exception (0x80004005): Access is denied
   at System.Diagnostics.Process.Kill()
   at Typemock.Common.Core.DaemonNUnitRunner.KillDaemon(Process process)
Failed killing daemon: System.ComponentModel.Win32Exception (0x80004005): Access is denied
   at System.Diagnostics.Process.Kill()
   at Typemock.Common.Core.DaemonNUnitRunner.KillDaemon(Process process)
Test run failed more than 1 times - aborting
Test run failed more than 1 times - aborting
System.ServiceModel.CommunicationException: There was an error reading from the pipe: The pipe has been ended. (109, 0x6d). ---> System.IO.PipeException: There was an error reading from the pipe: The pipe has been ended. (109, 0x6d).
   at System.ServiceModel.Channels.PipeConnection.FinishSyncRead(Boolean traceExceptionsAsErrors)
   at System.ServiceModel.Channels.PipeConnection.Read(Byte[] buffer, Int32 offset, Int32 size, TimeSpan timeout)
   --- End of inner exception stack trace ---

Server stack trace: 
   at System.ServiceModel.Channels.PipeConnection.Read(Byte[] buffer, Int32 offset, Int32 size, TimeSpan timeout)
   at System.ServiceModel.Channels.DelegatingConnection.Read(Byte[] buffer, Int32 offset, Int32 size, TimeSpan timeout)
   at System.ServiceModel.Channels.SessionConnectionReader.Receive(TimeSpan timeout)
   at System.ServiceModel.Channels.SynchronizedMessageSource.Receive(TimeSpan timeout)
   at System.ServiceModel.Channels.FramingDuplexSessionChannel.Receive(TimeSpan timeout)
   at System.ServiceModel.Channels.FramingDuplexSessionChannel.TryReceive(TimeSpan timeout, Message& message)
   at System.ServiceModel.Dispatcher.DuplexChannelBinder.Request(Message message, TimeSpan timeout)
   at System.ServiceModel.Channels.ServiceChannel.Call(String action, Boolean oneway, ProxyOperationRuntime operation, Object[] ins, Object[] outs, TimeSpan timeout)
   at System.ServiceModel.Channels.ServiceChannelProxy.InvokeService(IMethodCallMessage methodCall, ProxyOperationRuntime operation)
   at System.ServiceModel.Channels.ServiceChannelProxy.Invoke(IMessage message)

Exception rethrown at [0]: 
   at System.Runtime.Remoting.Proxies.RealProxy.HandleReturnMessage(IMessage reqMsg, IMessage retMsg)
   at System.Runtime.Remoting.Proxies.RealProxy.PrivateInvoke(MessageData& msgData, Int32 type)
   at Typemock.Common.Core.ITestRunnerService.RunTests(List`1 assemblies, List`1 testNames, String sessionID, Dictionary`2 testsOptions)
   at Typemock.Common.Core.TestRunnerServiceSynched.RunTests(List`1 assemblies, List`1 testNames, String sessionID, Dictionary`2 testsOptions)
   at Typemock.Common.Core.DaemonNUnitRunner.PerformRunTests(List`1 testsAssemblies, IEnumerable`1 testNames, Guid sessionGuid, Dictionary`2 testOptions)
   at Typemock.Common.Core.DaemonNUnitRunner.<>c__DisplayClass5.<TryRunTests>b__0()
END  : 00:01:14.3289278
START: Loading test results
END  : 00:00:00.0060379
Test run results - 
unexpected error when trying to run test: VCI.Enterprise.AccountProcessing.Tests.SilverPopHelperTest.ShouldSendEmail
unexpected error when trying to run test: VCI.Enterprise.AccountProcessing.Tests.SilverPopRepositoryWrapperTest.SendTransactEmail_Should_Not_Throw_Exception_When_UpdateType_Is_Not_Correct
unexpected error when trying to run test: VCI.Enterprise.AccountProcessing.Tests.VciCreateAccountPayoffQuoteModuleTest.CreateMessageRequestForPayoffQuote
unexpected error when trying to run test: VCI.Enterprise.AccountProcessing.Tests.VciCreateAccountPayoffQuoteModuleTest.CheckIfPayoffCreateRequestIsValid_Test
...
...
asked by (8.4k points)

62 Answers

0 votes
Hi Teena,

I'm still not able to reproduce this error message.
I've got some questions for you:

What exactly happens when you get this error?
Do Isolator or VS crash after this message?
Does it happen on every run?
What happens after you restart VS?
Did you try disabling the runner?
answered by (18k points)
0 votes
Hi Alex,

Below are my answers to your questions in green:

What exactly happens when you get this error?
when we build the project/solution this reported error pops up.
Do Isolator or VS crash after this message?
if we ignore this error simply by closing the error popup, solution remains open with the error "Typemock:Error while running unit tests" in status bar of VS(see the attached screenshot)

Does it happen on every run?
Yes, it happen on every run or build.

What happens after you restart VS?
same thing happens when we build the solution after restart.
Did you try disabling the runner?
Yes, we tried disabling the runner. We are able to run the tests but the Auto runner feature is missing which we were expecting before upgrading the TypeMock version to 7.
Let me give you the background knowledge on the scenario:My solution comes under the large category. It contains around 20 different projects in it and the Unit test project is one of them. Basically all the projects contains sharepoint related code in it.
Previously we were using the version 6.0.10 and the test are running as expected.
Now we have made decision to move to the latest version so that we can use the new features of TypeMock like Auto runner and Fail test Analyzer. But after upgrading to the TypeMock version 7.0.9 auto runner and fail test analyser features are not working as expected. We are able to run the unit test only by using the classic way as it was before.

I hope this background knowledge may help you in reproducing the issue.
Also one more thing, I have tried the Typemock.Examples.Sharepoint solution given on the one of TypeMock sites. In that project every thing is working as expected.

Please help us on resolving the issue as its impacting our work a lot.

Thanks & Regards
Teena Sharma

Untitled.png
answered by (1.4k points)
0 votes
Hi Teena,

Thank you for the info.

The next test
MyProject.Components.UnitTest.Common.DataProviderUnitTest.GetListItemsFromHiddenPropertyListUnitTest
is the last test that ran before the crash(it started but didn't end).

Is it possible to make a project with only this test and the code that enables it to compile and send it to me?
answered by (18k points)
0 votes
Hi Alex,

I guess we have identified the exact cause of the issue.
Actually in our unit test project we are reading the TestData.xls file which is placed in the C drive on the system using connectionString="Provider=Microsoft.Jet.OLEDB.4.0;Data Source=C:\TestData.xls;Extended Properties=Excel 8.0;"

We found auto runner's reported error appears when we read data from the excel file if we remove the logic which require the reading of data from the excel file the auto runner behaves correctly.

Can you now help us by let us know is it something that is not supported by auto runner?

I am attaching the TestProject which I have created using the failing method and also attaching the logs along with it.

Before running the unit test please copy the TestProject\TestUnitProject\TestData.xls file in the C drive and make sure its not read-only.

Please look into the issue and let us know what can be done to resolve the issue.


Thanks & Regards
Teena Sharma

TestProject.zip

Logs.zip
answered by (1.4k points)
0 votes
Thank you for the repro, I will into this and post a reply by the end of the next week.
answered by (18k points)
0 votes
Hi Alex,

Any updates on same?

Thanks & Regards
Teena Sharma
answered by (1.4k points)
0 votes
Hi Teena,

We had a national holiday this week so I wasn't in the office.
I'm now looking for source of the error using the repro that you sent.
I will update you on any progress that I make.
answered by (18k points)
0 votes
Hi Alex,

Any updates on same. we are still waiting for the solution for the issue reported. Can you please share the status on it?

Thanks & Regards
Teena Sharma
answered by (1.4k points)
0 votes
Hi Teena,

Thank you for your patience, we've made some progress on this case.
The issue you raised has lead us to find 2 problems in our code.
One of the problems is already solved and this fix is included in 7.1.2 which is available on our site.

Please try to install 7.1.2 and let me know if it helps.
answered by (18k points)
0 votes
Hi Alex,

As we were facing the issue in reading the Excel file using connectionString="Provider=Microsoft.Jet.OLEDB.4.0;Data Source=C:\TestData.xls;Extended Properties=Excel 8.0;"

Can you please let us know, is that issue got fixed in 7.1.2 or not?

Thanks & Regards,
Teena Sharma
answered by (1.4k points)
...