chevron-thin-right chevron-thin-left brand cancel-circle search youtube-icon google-plus-icon linkedin-icon facebook-icon twitter-icon toolbox download check linkedin phone twitter-old google-plus facebook profile-male chat calendar profile-male
0 votes
A new add-in project in Visual Studio 2010 takes 45 seconds to launch with Start Without Debugging when I have Isolator installed and 5 seconds when I don't have Isolator installed.

Originally I thought this 45 seconds was a bug in Visual Studio 2010 so I filed a bug on Microsoft Connect about it. See the File Attachments section of this bug report https://connect.microsoft.com/VisualStu ... ils/551649 for a video showing the 45 seconds.

Add-in projects launch in about 2 seconds in Visual Studio 2008 with Isolator installed.
asked by Neil (27.7k points)

7 Answers

0 votes
Neil,

Can you try to disable Isolator in the debugging/launching VS? This can improve the spawned VS performance. Does this make the extra time go away?

Doron
Typemock Support
answered by doron (16.5k points)
0 votes
Hi Doron,

Yes disabling Isolator makes launching VS go fast.
answered by Neil (27.7k points)
0 votes
OK, we'll investigate this issue - in the meanwhile you can disable Isolator before launching the VS under test.

Doron
Typemock Support
answered by doron (16.5k points)
0 votes
Thanks Doron.
answered by Neil (27.7k points)
0 votes
Hi Neil,

:idea: its a shot in the dark, but try disabling Typemock auto update,
in the spawned VS.
answered by error (6.6k points)
0 votes
Hi Lior,

I tried that but still 45 seconds. Only disabling Isolator completely makes it go fast.
answered by Neil (27.7k points)
0 votes
Has there been any resolution to this problem ?
answered by RedSoxFred (1.8k points)
...