chevron-thin-right chevron-thin-left brand cancel-circle search youtube-icon google-plus-icon linkedin-icon facebook-icon twitter-icon toolbox download check linkedin phone twitter-old google-plus facebook profile-male chat calendar profile-male
Welcome to Typemock Community! Here you can ask and receive answers from other community members. If you liked or disliked an answer or thread: react with an up- or downvote.
0 votes
==SOLVED==
Unlinking Typemock in the Isolator Configuration solved it. I didn't use the profiler/code coverage anyway

The Typemock Test Navigator crashes with an "internal error while running tests." (error output below).
  • I use Typemock Isolator 7 with MStest.
  • My test do run in the Test Explorer included with Visual Studio 2012.
  • I am referencing Typemock and TypeMock.ArrangeActAssert in the test-project

Error output:
TestRunner Error: Lost communication with TestRunner process. 
TestRunner Error: Lost communication with TestRunner process. 
System.ServiceModel.CommunicationException: There was an error reading from the pipe: Unrecognized error 109 (0x6d). ---> System.IO.PipeException: There was an error reading from the pipe: Unrecognized error 109 (0x6d).
   at System.ServiceModel.Channels.PipeConnection.FinishSyncRead(Boolean traceExceptionsAsErrors)
   at System.ServiceModel.Channels.PipeConnection.Read(Byte[] buffer, Int32 offset, Int32 size, TimeSpan timeout)
   --- End of inner exception stack trace ---

Server stack trace: 
   at System.ServiceModel.Channels.PipeConnection.Read(Byte[] buffer, Int32 offset, Int32 size, TimeSpan timeout)
   at System.ServiceModel.Channels.DelegatingConnection.Read(Byte[] buffer, Int32 offset, Int32 size, TimeSpan timeout)
   at System.ServiceModel.Channels.SessionConnectionReader.Receive(TimeSpan timeout)
   at System.ServiceModel.Channels.SynchronizedMessageSource.Receive(TimeSpan timeout)
   at System.ServiceModel.Channels.TransportDuplexSessionChannel.Receive(TimeSpan timeout)
   at System.ServiceModel.Channels.TransportDuplexSessionChannel.TryReceive(TimeSpan timeout, Message& message)
   at System.ServiceModel.Dispatcher.DuplexChannelBinder.Request(Message message, TimeSpan timeout)
   at System.ServiceModel.Channels.ServiceChannel.Call(String action, Boolean oneway, ProxyOperationRuntime operation, Object[] ins, Object[] outs, TimeSpan timeout)
   at System.ServiceModel.Channels.ServiceChannelProxy.InvokeService(IMethodCallMessage methodCall, ProxyOperationRuntime operation)
   at System.ServiceModel.Channels.ServiceChannelProxy.Invoke(IMessage message)

Exception rethrown at [0]: 
   at System.Runtime.Remoting.Proxies.RealProxy.HandleReturnMessage(IMessage reqMsg, IMessage retMsg)
   at System.Runtime.Remoting.Proxies.RealProxy.PrivateInvoke(MessageData& msgData, Int32 type)
   at Typemock.Common.Core.ITestRunnerService.RunTests(List`1 assemblies, List`1 testNames, String sessionID, Dictionary`2 testsOptions, List`1 path2TestSettings)
   at Typemock.Common.Core.TestRunnerServiceSynched.RunTests(List`1 assemblies, List`1 testNames, String sessionID, Dictionary`2 testsOptions, List`1 path2TestSettings)
   at Typemock.Common.Core.DaemonNUnitRunner.<>c__DisplayClass9.<TryRunTests>b__1()
TestRunner Error: TestRunner crashed trying to run test: DocuDesign.Backoffice.Presentation.Tests.DocumentPresenterTests.DeleteDocument_OnSelectedDocumentIdNOTNULL_CallsDeleteDocumentOnDocumentTaskWithDocumentId


My test-class looks like this:

using Microsoft.VisualStudio.TestTools.UnitTesting;
using TypeMock.ArrangeActAssert;

[TestClass]
public class DocumentPresenterTests
{
    private IDocumentTask fakeDocumentTask;
    private DocumentPresenter documentPresenter;

    [TestInitialize]
    public void TestInitialize()
    {
        fakeDocumentTask = Isolate.Fake.Instance<DocumentTask>();
        documentPresenter = new DocumentPresenter(fakeDocumentTask);
    }

    [TestMethod, Isolated]
    public void DeleteDocument_OnSelectedDocumentIdNOTNULL_DeletesDocumentWithCorrectId()
    {
        ...
    }
}
asked by discy (3.1k points)

3 Answers

0 votes
Thanks for sharing!!
answered by alex (18k points)
0 votes
same error, but this post does not solve my case.
I am using typemock 7.3.0 and VS2010.
Extra info: I also have VS2012 installed on my PC, but currently still using VS2010
answered by michael703 (180 points)
0 votes
Solved it by copying the installed whole componnent folder 7.3 from others computer instead of installing

I have tried to uninstall VS2012 it's not working
then uninstall VS2010 SP1 not working
then repair VS2010 not working
I guess it's the installation has made some confliect with my computer setting, therefore I tried the solution of copying components, it's finally works! which cost me 1 and half day working hour to find the work around solution.
answered by michael703 (180 points)
...